26 de març de 2020 a les 19:00

[Cancel·lat] Cuina del bacallà

Degut a l'alerta sanitària actual, aquest taller de cuina queda cancel·lat. Disculpeu les molèsties.

El bacallà, el veritable rei de totes les taules per Setmana Santa. Taller de cuina gratuït per a membres del Club Garoina (no membres 25€) a cura Francesc Colom i Jordi Sotomayor.

Us hi podeu inscriure (si sou membres del Club) a la botiga Garoina de Sant Fruitós o Santpedor. Si hi voleu assistir, però no sou membres, trobareu l'enllaç de compra d'entrades més avall.

El bacallà protagonista de la cuina de quaresma i de molts plats catalans. El bacallà és un dels productes més coneguts de les nostres cuines, menjadors, bars i restaurants. La religió catòlica el va arrelar al nostre corpus culinari, malgrat que no és pas un bé autòcton. El coneixem com a producte estrella de la Quaresma, que sol coincidir amb la seva temporada de pesca. Pescat al mar del Nord, al Cantàbric, al Bàltic i a Terranova, van ser els bascos els primers a comercialitzar-lo.

El bacallà és un gran invent, es conserva bé, marida amb tota mena d’ingredients i se’n aprofita quasi tota la peça, això sí, s’ha de saber cuinar cadascun per extreure’n el plaer de menjar-se’l.

L’autèntic bacallà Gadhus morua és una de les Font de proteïnes més sana que es coneix, i això és gràcies a  les característiques següents:

- L’alt  contingut proteic i menys d’un 3% de greix d’alta qualitat omega3. Conté molts oligoelements, com fòsfor i sals minerals.

- La melositat del bacallà és deguda a la gelatina que infiltra a les seves carns i que es concentra a les làmines de la part central i a la pell.

- La pell, que no té escames dures, i és boníssima, ja que està carregada de gelatina

- La ventresca, la part més greixosa del bacallà, com la de molts peixos; per això és tan estimada pels xefs.

Vols que t’informem sobre els propers esdeveniments?

Dóna'ns la teva adreça electrònica de correu i t'informarem periòdicament sobre tot el que s'esdevingui a espai6.